نوبت دهی
متن مورد نظر خود را جستجو کنید

کم کاری تیروئید

والدین گرامی

کم کاری مادرزادی تیروئید شایعترین علت قابل پیشگیری عقب ماندگی  ذهنی نوزدان میباشد ، اما در زمانی که عقب ماندگی ظاهر می شود درمان بی فایده است. در موقع تولد به راحتی با یک آزمایش ساده روز سوم تا پنجم بعد تولد قابل شناسایی می‌باشد و با درمان سریع  می توان از بروز این معضل پیشگیری نمود و هرگونه تاخیر در درمان از ضریب هوشی و سلامتی نوزادان خواهد کاست.

علت بیماری چیست؟

هرگاه بدلیلی غده تیروئید نوزاد قادر به تولید هورمون تیروئید (تیروکسین) به اندازه کافی نباشد یا هورمون تیروئید در بدن بدرستی فعالیت نکند کم کاری تیروئید اتفاق می افتد.

هورمون تیروئید یکی از هورمونهای مهم در رشد و تکامل نوزاد می باشد و کمبود این هورمون عوارضی مانند:

  • عقب ماندگی ذهنی
  • کوتاهی قد
  • ناشنوایی
  • لالی
  • بعضی از بیماریهای مغزی و عصبی را بدنیال دارد.

زمان در جلوگیری از عقب ماندگی ذهنی نوزادان مبتلا به کم کاری مادرزادی تیروئید از طلا با ارزش تر است.

چگونه از این بیماری پیشگیری کنیم؟

با انجام یک آزمایش ساده در فاصله روزهای 3 تا 5 بعد از تولد می‌توان به وجود کم کاری مادرزادی تیروئید پی‌برد.

این آزمایش با گرفتن چند قطره خون از پاشنه پای نوزاد انجام می شود. این نمونه گیری ساده ، بی خطر و به حدی کم درد است که گاه حتی نوزاد از خواب بیدار نمی شود.

نتیجه این آزمایش 48 ساعت بعد مشخص شده و در صورت وجود کم کاری مادرزادی تیروئید در نوزاد بلافاصله اقدامات درمانی شروع می‌شود. لذا خواهشمند است روز سوم بعد از تولد فرزندتان ، به نزدیکترین مرکز بهداشتی درمانی محل زندگی خود مراجعه نمائید.

دختران دو برابر پسران به کم کاری تیروئید نوزادان مبتلا می شوند. عدم درمان به موقع کودک باعث عوارض عقب ماندگی حرکتی - ذهنی می‌شود.

شیر مادر حاوی هورمون طبیعی است و نوزادانی که از شیر مادر تغذیه می‌کنند دچار علائم کمتری از بیماری می‌شوند اما والدین باید در کنارش درمان را ادامه بدهند.

جهت کسب اطلاعات بیشتر به نزدیکترین مرکز بهداشتی درمانی محل زندگی خود مراجعه نمایید.

 

تنظیمات پس زمینه