تنفسهای تند گذرای نوزادی (TTN )
بیماری کودک شما به نام TTN به معنی تنگی نفس و سختی در تنفس است که علت آن این است که جذب دوباره مایع باقیمانده از زمان جنینی در ریههای نوزاد دیر انحام میشود. پس این مشکل به دلیل جمع شدن مایع و آب در ریههای نوزاد بوجود میآید. این مشکل تنفسی به زودی پس از تولد نوزاد ظاهر میشود و با گذاشتن کمی اکسیژن بهتر میشود و بهبودی کامل 3 روز بعد از تولد حاصل میگردد.
درطول زندگی نوزادی ریههای نوزاد باز میشوند که این عمل بوسیله خارج شدن مایع از ریهها انجام میشود. در طول زایمان و پس از آن این مایعات باید خارج شوند و به جای آن هوا وارد ریهها شود. در هنگام گذشتن از راه زایمان در زایمان طبیعی، به قفسه سینه نوزاد فشار وارد میآید که این عمل به خارج شدن مایع از ریهها کمک میکند. بنابر این TTNدر نوزادی اتفاق میافتد که مایع در ریه به آرامی خارج میشود یا بطور کامل مایع از ریهها خارج نمیشود.
برای مثال نوزادان سزارینی، نوزادانی که آرام بخش میگیرند، نوزادان در زایمانهای طولانی، نوزادان درشت و نوزادانی که آسم مادرزادی دارند دچار این مشکل میشوند. از هر 1000 نوزاد 11 نوزاد به این مشکل دچار میشوند.
پیش آگهی
مرگ و میر در TTN وجود ندارد. اگر در طول 3 روز بهبودی بدست نیامد و یا عوارض تنفسی بعد از 5 روز طول کشید باید به فکر مشکلات دیگر بود. از نظر شیوع در پسرها بیشتر از دختر ها اتفاق میافتد.
ازنظر سن فقط در نوزادان دیده میشود.
از نظر کلینیکی بصورت متوسط یا کم در ابتدای تولد یا 6 ساعت اول اتفاق میافتد. تعدادتنفس بصورت 60 تنفس در دقیقه یا بیشتر است که ممکن است با ناله و سیاهی لبها، چهره، دستها و پاها همراه باشد.
TTN معمولا" در نوزادانی که به موقع به دنیا آمدهاند، دیده میشود و در نوزادان نارس دیده نمیشود. زمان ایجاد آن 3-1 روز اول تولد است و این یک عامل تشخیصی اصلی است .
برای مشخص شدن بیماری نوزاد، عکس از قفسه سینه گرفته میشود که نتیجه عکس در روز دوم یا سوم تولد این بیماری را نشان میدهد و آن را از بیماریهای دیگر که این علائم را دارد جدا میکند.
درمان:
ابتدا از راه دهان هیچ چیز به نوزاد نمی دهند یعنی خوردن از راه دهان را برای نوزاد ممنوع میکنند. به نوزاد اکسیژن داده میشود. گاهی اوقات برای نجات جان نوزاد و تنفس بهتر، او را به دستگاه تنفس مصنوعی وصل میکنند.
ممکن است لوله ها و سیمهایی که به نوزاد متصل است شما را وحشت زده کند. ما پیشنهاد می کنیم برای اطلاعات بیشتر مطلب مربوط به دستگاه تنفس مصنوعی را مطالعه فرمایید و با توکل به خدا و حفظ آرامش به پزشکان و پرستاران در بهبود وضعیت بیمار نوزاد دلبندتان کمک کنید.