نوبت دهی
متن مورد نظر خود را جستجو کنید

 رتینوپاتی نوزاد نارس یاROP  

از شایعترین علل کوری قابل بیشگیری در نوزادان است. این بیماری نوزادان نارس را مبتلا می کند و با توجه به بهبود امکانات مراقبت از نوزاد نارس نرخ زنده ماندن انها افزایش یافته و در نتیجه تعداد نوزادان مبتلا بهROPدر چند سال اخیر افزایش قابل توجهی داشته و متاسفانه در برخی موارد منجر به کوری شده است.                 

ROP نوزاد نارس با وزن کم را مبتلا می کند نوزادانی که با وزن کمتر از1500 گرم و یا مواردی با وزن کمتر از2000 گرم و با سن حاملگی کمتر از33 هفته و در برخی موارد 36 هفته به دنیا می‌ایند در معرض ابتلا هستند.

در این کودکان شبکیه چشم تکامل نیافته وتاثیر عوامل مختلف از جمله دریافت اکسیژن ممکن است باعث ایجاد رگهای غیر طبیعی در چشم انها بشود. عدم دریافت اکسیژن کافی خطر مشکلات عمومی نوزاد را زیاد می کند و معمولاً تجویز اکسیزن با نظر پزشک ضروری است.

در بیشتر موارد این رگهای غیر طبیعی شبکیه به طور خود به خود از بین می رود0هر چه که وزن نوزاد کمتر، سن حاملگی هنگام تولد پایین تر و مشکلات پس از تولد بیشتر باشد احتمال رشد غیر طبیعی رگها بیشتر است.

خوشبختانه با تشخیص و درمان به موقع به خوبی می توان این بیماری را بهبود بخشید.سعی شده است به برخی از سوالات شایع والدین پاسخ داده شود.

آیا این بیماری علامتی دارد که والدین متوجه آن شوند؟

متاسفانه این بیماری در مراحل اولیه درمان پذیری هیچ علامتی نداشته و تنها معاینه چشم می تواند منجر به تشخیص صحیح شود.

چگونه می توان این بیماری را تشخیص داد؟

همه نوزادان در معرض خطر باید تحت معاینه چشم پزشکی دقیق توسط یک پزشک بیماریهای شبکیه که تجربه لازم در معاینه این بیماری را دارد قرار بگیرد.

چه زمانی این نوزادان معاینه می‌شوند؟

ROP نوزادان را در بدو تولد تا 4 هفتگی مبتلا نمی کند به همین دلیل باید اولین معاینه نوزاد در معرض خطر در 4 هفتگی و یک ماهگی پس از تولد یا پس از گذشتن از سن 31 هفتگی انجام شود.

تا چه زمانی این نوزادان مجددا باید معاینه شوند؟

معاینه های پیگیری بسته به وضعیت چشم نوزاد انجام می شود خوشبختانه پس از تکامل نسبی شبکیه نوزاد احتمال ابتلا به ROP صفر است.

آیا ROP قابل درمان است؟

اگر نوزاد به موقع تحت درمان قرار گیرد و بیماری تشخیص داده شودROP قابل درمان است. آمارهای مربوط به نوزادان مبتلا بهROP در ایران نشان می دهد که با تشخیص و درمان صحیح تقریباً همه نوزادان بهبود یافته اند.

اگر نوزادی به موقع تشخیص و درمان نشود چه می شود؟

متاسفانه احتمال بهبود در موارد پیشرفته بیماری علیرغم تمام روشهای درمانی لیزری و جراحی بسیار کم است.

وظیفه والدین نوزاد نارس چیست؟

مراجعه به موقع به متخصص چشم و پیگیری درمانهای توصیه شده برای نوزادشان

تنظیمات پس زمینه